Vid livsmedelsproduktion där det används färskvaror eller där färdigvaran är temperaturkänslig är det av yttersta vikt att ha kylrum som går att lita på.
Att bedriva livsmedelstillverkning är en utmaning. Råvarorna kan variera mycket, både i pris och kvalitet. Och om något går aldrig så lite snett i produktionen kan man bli tvungen att kassera hela batcher av färdigvara. Det kan nämligen vara svårt eller till och med omöjligt att rädda sådant som inte blivit helt rätt.
Dessutom finns det hur mycket krav som helst gällande, och besiktningsmän som är inriktade på, livsmedelssäkerhet och -kontroll. Det finns flera saker som man fäster extra stor vikt vid när det gäller just detta. Det är bland annat risken för fysiska och bakteriologiska föroreningar.
Kylrum som uppfyller kraven
För fysiska föroreningar så handlar det om att se till att inga främmande föremål kan hamna i livsmedlen. Vad gäller bakteriologiska föroreningar så gäller det dels att se till att renligheten är hög, så att inga bakterier förs in i livsmedlen, och att eventuella små mängder bakterier inte får chans att växa till.
En del livsmedel är till sin natur sådana att bakterier inte frodas i dem. Det är de som är torra eller har låg vattenaktivitet. För andra livsmedel gäller att råvaror och färdigvaror hela tiden måste hållas kylda. Det är därför livsmedelsproducenter behöver ordentliga kylrum som går att lita på. Skulle ett kylrum inte uppfylla kraven på tillräckligt låg och jämn temperatur så kan det vara oerhört stora mängder som måste kasseras.
Andra inlägg
- Välj rätt företag för catering i Bromma
- Catering för företag i Stockholm förenklar festen
- Konferenslokal i Malmö för moderna behov
- Paintball i Skåne på olika spelbanor
- Matmagi i Uppsala: catering för alla tillfällen
- Modernt kassasystem – Framtidens handelslösning
- Restaurang med smakrik mat i Sundbyberg
- Tapas i Stockholm - vanliga frågor
- Kan man boka catering vid en begravning?
- Hyra partytält i Stockholm gör festen oförglömlig